Surrealistisch absurdisme

uit 1992 tot 2015 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Afrika Sunset

2015

Zwoel landschap

Afrika sunset 2

2015

Zen...

Bestuurders 1

2015

Besturen op de dunne scheidslijn tussen fictie en realiteit. Hoe kloppend is de informatie die je krijgt? Klopt je eigen referentiekader nog? Neem je wel het juiste besluit?

Kees Kasbergen Sterren op het Doek

2015

Winnaar sterren op het Doek Purmerend 2014/2015. Portret van Kees Kasbergen

Tandarts 3

2014

In opdracht

Tandarts 1

2013

In opdracht, voor de praktijk.

Tandarts 2

2013

In opdracht, voor de praktijk

Meneren 4, Business 2 Business

2013

Business 2 Business. 2 bedrijven ontmoeten elkaar. Op het hoogste niveau worden de vriendelijkheden uitgewisseld. In de niveaus daaronder wordt de last gedragen en beleeft men soms benauwde momenten.

Meneren 5, Slagkracht

2013

Slagkracht. Van zoveel onschuld raken de Meneren in verwarring. Blijf op het balletje letten, heren! 2-luik, per doek gesigneerd, alleen als 2-luik te koop.

Meneren 3, Running Business

2013

Meneren 3, Running Business. Hoe bereikt men oneindige economische groei. Live geschilderd in Eggert Galerie, augustus 2013, Purmerend.

Meneren 2, Teambuilding

2013

De Meneren gingen een dagje Teambuilden aan het strand. Ze kregen opdracht samen in goede harmonie en eendrachtige samenwerking een woord uit te beelden. Ze kozen een makkelijk gebezigd woord, wat ze onderling vaak gebruiken om de klant, of lager personeel aan te duiden. Dit werk komt als 3-luik, 3 doeken van 60 x 70 cm, elk apart gesigneerd. De doeken zijn niet los te koop.

Mijn geld terug!

2013

Crisis. Deze bankier heeft zijn vingers bezoedeld aan mijn hypotheek. Zoals dat bij zovelen gebeurd is. Maar nu heb ik hem, op heterdaad betrapt- en hij blijft daar zitten tot ie heetf terugbetaald!   Dit schilderij werd geschilderd tijdens de "Koemarkt tot Kunstmarkt" te Purmerend, Augustus 2013.

Meneren 1, footprinting

2013

Gewichtige meneren, gedachte leiders. Als je de werkelijke verworvenheden nagaat dan blijft er vaak niet veel meer over dan een voetstap in het mulle zand. We zien hier een driemanschap met dezelfde dresscode, ze lijken bij elkaar te horen. Management? Deze gezamenlijkheid is uiterlijke schijn, als je de dresscode afpelt dan zie je dat er niets anders overblijft dan dat ieder zijn eigen pad bewandelt. Alleen als 2-luik te koop. Verkocht

Hebzucht

2012

Crisis anno 2012 Niet de man met de zeis, maar de wandelende arrogantie verheft zich op zijn wankele stelten en heerst over de wereld. Niet toevallig in bankiers outfit. Hij staat symbool voor de hebzucht en de graai-mentaliteit. Ten koste van de samenleving, want waar heb je die nog voor nodig als je geld hebt en de hele wereld kan kopen? Waar deze figuur verschijnt gaat het licht uit en verdwijnt alle perspectief.

Big M

2012

Daar is ie, Big M, de Heilige Graal. Snel junkfood verleidt tot overconsumptie.

bosnimf

2004

Een romantische fantasie. Dit werk wordt geleverd in een prachtige bijpassende lijst.

Zonnebloemstelsel

2004

Zonnebloemen, zoals samengesteld door mijn bevriende bloemist, geschilderd in zijn winkel.

Duitsers, deel 1 (van 2)

2004

Tijdens vakantie aan de Middellandse Zee werd het strand op warme dagen overbevolkt door bleke Duitsers. Daarvan heb ik ter plaatse 2 collages (gebaseerd op eerdere schetsen, zie schetsen en aquarellen) gemaakt, elk met Middellandse zeewater als medium. Beide schilderijen bestaan uit overwegend zachte pasteltinten, zoals past bij het licht daar ter plaatse.

Duitsers, deel 2 (van 2)

2004

Tijdens vakantie aan de Middellandse Zee werd het strand soms overbevolkt door bleke Duitsers. Daarvan heb ik ter plaatse 2 collages gemaakt, elk met zeewater als medium. U ziet de afbeelding vanuit het perspectief van de schilder, liggend op de grond, met zijn voeten op de voorgrond. Beide schilderijen bestaan uit overwegend zachte pasteltinten, zoals past bij het licht daar ter plaatse.

Hortensia in blik

2003

Geschilderd in de bloemenwinkel

Dikbil keuring

2003

Mensen eigenen zich de arrogantie toe in te mogen grijpen in de natuur. Zo maakten ze van koeien dikbillen voor meer vleesproductie. Op de jaarlijkse veekeuring van dikbillen op de veemarkt in Purmerend zag ik de keurmeesters begaan. Zij keurden de kwaliteit van de getoonde dikbillen op raskenmerken. Op een parkeerplaats. Het riep bij mij vreemde associaties op.

Liggend bloemstuk

2003

Geschilderd in de bloemenwinkel, in opdracht.

potjes en plantjes

2003

Kistjes, potjes, plantjes, geachilderd in de bloemenwinkel

Nou, nou

2003

Een beetje vreemd, maar wel lekker. Deze meneren zaten op een bankje in het winkelcentrum. De juffrouw heb ik er zelf iets bloter bijgefantaseerd. Dat deden zij volgens mij namelijk ook. Gedeeltelijk opgezet met paletmes.

Misplaatst

2002

Koeien op de koemarkt. Geschilderd tijdens de jaarlijkse schilderdag. Ik vind koeien op een parkeerplaats net zo vreemd als een blote dame op een veemarkt.

Blauw boeket op boerenstoel

2002

Ik heb enige tijd in een bloemenwinkel boeketten geschilderd die de bloemist voor mij geschikt had.

Costa Brava

2002

Landschap van Costa Brava, omgeving van Tossa de Mar. Zon, zee, rotsen, grove den.

Treurig boeket

2002

Een melancholiek oranjegeel  boeket

Clochard

1999

Een ongemakkelijke situatie

Balanchine

1996

Ballerina.

Tossa

1995

De charme van het oude stadje Tossa de Mar aan de Costa Brava bestaat vooral uit de oude, ommuurde kern die zich bovenop een rotst bevindt. Ik voel me altijd aangetrokken tot kleine beschutte achterafstraatjes, achterkanten van huizen en zo. Dit doekje heb ik in Tossa zelf ter plekke geschilderd, opgezet met het paletmes om de stenen textuur te kunnen benadrukken.

Keerzijde van een Zonnebloem

1994

Zonnebloem van terzijde, symbolische groeikracht. Inclusief bijtje.

Zonnebloem

1994

Zonnebloem, stralend in optimistische kleuren.

Syringa

1993

Seringen in vaas. Het groen en de eucaliptus geven dit boeket zijn mooie structuur. Deze heb ik dan ook extra pasteus aangezet, deels met het paletmesje- vandaar het reliefrandje.

Kat in de zak

1992

Dit is mijn eerste echte olieverf werk. Wat een lekker materiaal, er ging een nieuwe wereld voor mij open.

Ibiza stad

1992

Ibiza stad. Ik heb een voorkeur voor de zelfkant van de maatschappij, en voor kleine acheraf straatjes in een stad. Daar speelt zich vaak het echte leven af. Dit doek (waarvan u ook een voorstudie in aquarel vindt onder aqarellen) heb ik destijds opgezet met het paletmes om het grove karakter van de bouwstijl te accentueren, er is bijna geen penseel aan te pas gekomen. De verf zit er lekker pasteus op, in de voor die streek zo typerende pasteltinten.

Landschap Mallorca

1992

Zinderend landschap op Mallorca. Ik was in deze periode zeer onder de indruk van de impressionisten, expressionisten, pointillisten en fauvisten. Ik kocht in die tijd linnen aan de meter en spande de doeken zelf op uit prijsoverweging. Ik denk dat dit mijn meest kleurig en expressionistische werk is tot op heden.